{"id":2298,"date":"2018-10-12T11:16:13","date_gmt":"2018-10-12T11:16:13","guid":{"rendered":"http:\/\/www.markajestkobieta.pl\/?p=2298"},"modified":"2018-10-14T07:39:06","modified_gmt":"2018-10-14T07:39:06","slug":"roznorodnosc-w-zyciu-jednosc-w-kuchni-one-tasty-stories-dr-irena-eris","status":"publish","type":"post","link":"http:\/\/www.markajestkobieta.pl\/aktualnosci\/roznorodnosc-w-zyciu-jednosc-w-kuchni-one-tasty-stories-dr-irena-eris\/","title":{"rendered":"R\u00f3\u017cnorodno\u015b\u0107 w \u017cyciu, jedno\u015b\u0107 w kuchni \u2013 kolejna ods\u0142ona Dr Irena Eris Tasty Stories"},"content":{"rendered":"
Dr Irena Eris Tasty Stories, unikatowy projekt Hoteli SPA Dr Irena Eris, uznany w ubieg\u0142ym za jedno z najwa\u017cniejszych wydarze\u0144, kt\u00f3re odmieni\u0142o polsk\u0105 gastronomi\u0119 w 2018 roku, powr\u00f3ci\u0142 w nowej ods\u0142onie.<\/strong><\/p>\n Opowiada o wspania\u0142o\u015bci polskiej kuchni, lokalnych dobrach kulinarnych i smakach, a tak\u017ce o pasji producent\u00f3w, kt\u00f3rzy te dobra tworz\u0105 oraz o szefach kuchni, kt\u00f3rzy je zamieniaj\u0105 w niezapomniane doznania smakowe.<\/strong><\/p>\n Za ka\u017cd\u0105 bowiem z tych os\u00f3b stoi ciekawa historia, a przede wszystkim mi\u0142o\u015b\u0107 do produktu i ziemi, szacunek do dziedzictwa kulinarnego.\u00a0 Opowie\u015bci te, w posta\u0107 filmowych dokument\u00f3w (dost\u0119pne na portalu www.DrIrenaErisTastyStoires.com<\/a><\/em>) staj\u0105 si\u0119 inspiracj\u0105 dla szef\u00f3w kuchni Hoteli SPA Dr Irena Eris do wydania raz w roku ekskluzywnej kolacji \u201etasty stories\u201d\u00a0przygotowanej z lokalnych sk\u0142adnik\u00f3w dostarczonych przez producent\u00f3w z regionu Hoteli SPA.<\/p>\n Mottem \u0142\u0105cz\u0105cym w tym roku bohater\u00f3w \u201etasty stories\u201d<\/em> jest \u201cR\u00f3\u017cnorodno\u015b\u0107 w \u017cyciu, jedno\u015b\u0107 w kuchni\u201d<\/em><\/strong> \u2013 wyja\u015bnia Katarzyna Szymkiewicz rzecznik projektu i konsultant PR Hoteli SPA Dr Irena Eris.<\/p>\n \u2013 Nasza domowa kuchnia jest bowiem znakomitym zwierciad\u0142em emocji, zdobytych do\u015bwiadcze\u0144, piel\u0119gnowanych tradycji, ale jednocze\u015bnie \u0142\u0105czy ludzi bez wzgl\u0119du na wiek, p\u0142e\u0107, zaw\u00f3d, czy pochodzenie. W magiczny spos\u00f3b w kuchni z r\u00f3\u017cnorodno\u015bci rodzi si\u0119 jedno\u015b\u0107 i\u00a0r\u00f3wnowaga na stole, w postaci wsp\u00f3lnego posi\u0142ku. A kt\u00f3rego chyba nam coraz cz\u0119\u015bciej brakuje w codziennym \u017cyciu. <\/em><\/p><\/blockquote>\n Za nami beskidzkie spotkanie w Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdr\u00f3j, gdzie autorami Kolacji \u201eOni\u201d z degustacyjnym menu byli trzej do\u015bwiadczeni szefowie kuchni<\/strong> \u2013 Janusz<\/strong> Myjak, szef kuchni Restauracji Sz\u00f3sty Zmys\u0142 w Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdr\u00f3j oraz zaproszeni do wsp\u00f3\u0142pracy jego przyjaciele \u2013 krakowscy szefowie kuchni \u00a0\u2013 Pawe\u0142<\/strong> Kras z Restauracji Bottiglieria 1881 oraz Marcin<\/strong> So\u0142tys z Restauracji Filipa 18. Zaserwowali sze\u015bciodaniowe menu, z\u0142o\u017cone z regionalnych smak\u00f3w i, przede wszystkim, opracowane wsp\u00f3lnie.<\/p>\n Przed nami kolejne wydarzenie podczas weekendu 19-21 pa\u017adziernika. Tym razem miejscem spotka\u0144 z lokalnymi producentami, degustacji regionalnych przysmak\u00f3w Warmii i Mazur oraz wydania degustacyjnej Kolacji \u201eONE\u201d jest Hotel SPA Dr Irena Eris Wzg\u00f3rza Dylewskie.<\/strong><\/p>\n \u2013 Jesienne spotkanie na Wzg\u00f3rzach Dylewskich b\u0119dzie o tyle ciekawe, \u017ce bohaterkami warmi\u0144sko-mazurskiej edycji s\u0105 KOBIETY.<\/em> \u2013 t\u0142umaczy Anna Piku\u0142a lider projektu Dr Irena Eris Tasty Stories<\/strong> \u2013 Pokazujemy sylwetki nietuzinkowych postaci, lokalnych producentek \u2013 kozich ser\u00f3w i ekologicznych warzyw, <\/em>kt\u00f3rych produkty trafiaj\u0105 do hotelowej restauracji oraz,\u00a0 <\/em>pracownic mazurskiego Hotelu SPA, zatrudnionych na stanowisku szef cukiernik i szef kuchni. <\/em><\/p>\n Kulinarne prze\u017cycia<\/strong> czekaj\u0105 uczestnik\u00f3w otwartego spotkania ju\u017c w pi\u0105tkowy wiecz\u00f3r, kiedy ponownie roz\u015bwietl\u0105 si\u0119 wn\u0119trza Rybak\u00f3wki po\u0142o\u017conej nad stawem nieopodal hotelu. A jej wn\u0119trza wype\u0142ni atmosfera spotka\u0144 m.in. z lokalnymi producentami i degustacji da\u0144 lokalnych z produkt\u00f3w przygotowanych na ogniu i grillu.<\/p>\n Niezwyk\u0142\u0105 opraw\u0119 b\u0119dzie mia\u0142a r\u00f3wnie\u017c sobotnia kolacja, o wymownym tytule \u201eONE\u201d, do wydania kt\u00f3rej po raz pierwszy po\u0142\u0105czy\u0142y si\u0142y trzy kreatywne kobiety szefowe kuchni<\/strong><\/p>\n \u2013 Agnieszka<\/strong> Wilbrandt z Hotelu SPA Dr Irena Eris Wzg\u00f3rza Dylewskie oraz zaproszone przez ni\u0105 do wsp\u00f3\u0142pracy uczestniczki Top Chef \u2013\u00a0Mariola<\/strong> Monczak (szef kuchni Restauracji Pod Papugami) i\u00a0zwyci\u0119\u017cczyni Top Chef 2018 Sylwia<\/strong> Stachyra za\u0142o\u017cycielka \u201eCookShe\u201d.<\/p>\n